Περιοδικό Υγείας

Τεύχος 24

Αρτηριακή Υπέρταση
Τεύχος 24 | Άρθρα

Αρτηριακή Υπέρταση & COVID 19

Η συχνότητα της Αρτηριακής Υπέρτασης (ΑΥ)  εξαρτάται από την ηλικία και διεθνώς κυμαίνεται 25-30% στις ηλικίες 45-65 ετών και > 50% σε άτομα > 65 ετών ( < 8% σε ηλικίες < 45 ετών).

Κικίλιας
Τεύχος 24 | Άρθρα

O ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ, ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΧΤΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ Ε.Σ.Υ

Την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» εγκαινίασε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, την Υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη και τον διοικητή της 6ης Υ ΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Σκουρλέτης
Τεύχος 24 | Άρθρα

Για τη ΝΔ η υγεία δεν είναι ένα δημόσιο αγαθό, αλλά εμπόρευμα

Σε συνέντευξή του στους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα στο Mega, ο Πάνος Σκουρλέτης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Νοσοκομείο
Τεύχος 24 | Άρθρα

Να μονιμοποιηθούν οι 4.000 εργαζόμενοι με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο δημόσιο σύστημα Υγείας

Την άμεση μονιμοποίηση των 4.000 εργαζομένων με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας.

pfizer
Τεύχος 24 | Άρθρα

Η PFIZER HELLAS ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτη θέση στην κατάταξη Great Place To Work Hellas®, 2021, στην κατηγορία των επιχειρήσεων με πάνω από 250 εργαζομένους

Πατούλης
Τεύχος 24 | Άρθρα

Απονομή βραβείου στον Πρόεδρο του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη

Απονομή βραβείου στον Πρόεδρο του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη δράση και τη συνδρομή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας από τον όμιλο Med-Professionals, στο πλαίσιο του 7ου Συμπόσιου Ιατρικού Τουρισμού

Βράβευσεη Γυναικών
Τεύχος 24 | Άρθρα

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Στην φετινή διοργάνωση της απονομής των GREEK TOP WOMEN AWARDS 2021 βραβεύτηκαν 20 γυναίκες ιατροί και νοσηλέυτριες , για την προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία και τη μάχη τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας,με επίδοση του αγαλματιδίου της Νίκης της Σαμοθράκης
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Ν. Α.Ε.

Πράσινη ανάπτυξη
Τεύχος 24 | Άρθρα

Προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα και τον κόσμο της εργασίας

Ακούγαμε για καλοπληρωμένες δουλειές, τον ψυκτικό από το Περιστέρι και τις μπουλντόζες στο Ελληνικό κι αναγνωρίσαμε, εγκαίρως, αυτά που κρύβονταν πίσω, από τον περιώνυμο οδοστρωτήρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

mrna
Τεύχος 24 | Άρθρα

Πως η πίστη ορίζει την υγεία σου!

Για δεκαετίες, η επιστήμη συνειδητά απομόνωσε τις λειτουργίες του σώματος, από τις πνευματικές. Σκοπός ήταν να αποκωδικοποιήσει με ρεαλισμό και αξιοπιστία, όλα τα φαινόμενα που αφορούσαν στην υγεία.

Νοσοκομείο
Τεύχος 24 | Άρθρα

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ: ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΛΛΑΓΕΣ Ή ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΣΕΩΝ;

Πέραν των άλλων, η πανδημία, που ακόμη ζούμε, ανέδειξε στην χώρα μας δύο σημαντικές αδυναμίες του συστήματος υγείας. 
 Η πρώτη είναι η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου, σε υπηρεσίες και γεωγραφική κάλυψη, τομέα πρωτοβάθμιας υγείας και κοινωνικών υπηρεσιών και η δεύτερη, η ανικανότητα των νοσοκομείων να ανταποκριθούν σε σοβαρές έκτακτες καταστάσεις.

Ιατρικά εργαλεία
Τεύχος 24 | Άρθρα

Έλληνες επιστήμονες γιατροί και τσαρλατάνοι στα χρόνια της Επανάστασης

Eλληνες γιατροί που σπούδασαν την Ιατρική, κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, σε πανεπιστήμια ευρωπαϊκών πόλεων όπως η Πάδοβα, η Παβία, η Πίζα και η Βιέννη επέστρεφαν στην υπόδουλη πατρίδα τους, με διπλώματα που έφεραν την αναφορά «Natione Graecus».

Κατάθληψη
Τεύχος 24 | Άρθρα

Το ξύπνημα μόλις μία ώρα νωρίτερα μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης με διψήφια ψηφία, σύμφωνα με μελέτη

Το να ξυπνήσετε μόλις μία ώρα νωρίτερα θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρής κατάθλιψης ενός ατόμου κατά 23%, προτείνει μια νέα γενετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 26 Μαΐου στο περιοδικό JAMA Psychiatry .

covid19
Τεύχος 24 | Άρθρα

Πανδημία, η εμπειρία και ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί…

Οδεύοντας προς το δεύτερο καλοκαίρι εν μέσω Πανδημίας, φαίνεται πως αυτή τη φορά μπορούμε να ελπίζουμε ότι η «λιακάδες» πλέον θα είναι περισσότερες από τις συννεφιές…

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Τεύχος 24 | Άρθρα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ακεδονίας. Η διαδρομή αυτή είναι ιδιαιτέρως καρποφόρα, διότι συνιστά αποτέλεσμα κοπιώδους και εμπνευσμένης προσπάθειας των εταίρων-μελών της με την προσφορά επιστημονικού και κοινωνικού έργου προς την πατρίδα μας.

Σύνδρομο Sjogren
Τεύχος 24 | Άρθρα

Όταν το στόμα στεγνώνει….. Ξηροστομία και Σύνδρομο Sjogren

Η ξηροστομία δεν είναι νόσος αλλά σύμπτωμα που απαντάται σε πολλές νόσους. Είναι η υποκειμενική αίσθηση της ξηρότητας του στόματος, που οφείλεται συνήθως στη μειωμένη έκκριση του σάλιου ή στην αυξημένη απομάκρυνση του σάλιου από τη στοματική κοιλότητα. Συναντάται στο 25% του ενήλικου πληθυσμού και συνηθέστερα σε γυναίκες άνω των 50 ετών.

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ SEX
Τεύχος 24 | Άρθρα

ΤΑ 8 ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ SEX

Παρ´όλα αυτά η γνώση καταστάσεων που μπορεί να μας συμβούν κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά τη σεξουαλική επαφή, και η ενημέρωση μας για τους τρόπους προφύλαξης, μπορεί να μας βοηθήσει στις περισσότερες φορές να τα αποφύγουμε, ή στην χειρότερη περίπτωση να τα αντιμετωπίσουμε σωστά.