Σκουρλέτης

Για τη ΝΔ η υγεία δεν είναι ένα δημόσιο αγαθό, αλλά εμπόρευμα

Σε συνέντευξή του στους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα στο Mega, ο Πάνος Σκουρλέτης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, καθώς και για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Αν εξαιρέσει κανείς την πρώτη περίοδο της πανδημίας, από εκεί και πέρα, εκ μέρους της κυβέρνησης είχαμε μια διαχείριση με μεγάλα λάθη και παραλείψεις. Θα έλεγα ότι το πιο προβληματικό απ’ όλα είναι ότι, όπως φαίνεται, αν βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα πανδημίας θα είμαστε μάλλον απροετοίμαστοι».

Προσέθεσε ότι: «Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρωθυπουργού σε πρόσφατο φόρουμ που έγινε για την υγεία. Εκεί κανείς διαπιστώνει ότι είναι πραγματικά αδιόρθωτος. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός μετά από αυτή την παγκόσμια τραγωδία της πανδημίας, να λέει ότι δεν είναι προτεραιότητά μας να φτιάξουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας και να ανακαλύπτει ξανά την “γοητεία” των ΣΔΙΤ, δηλαδή της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα. Να μιλάει για κλείσιμο υγειονομικών δομών. Αυτό μας ξεπερνάει όλους και δείχνει, τελικά, πως είναι ιδεοληπτικός, εμμονικός και δεν είναι προτεραιότητα, δυστυχώς, το δημόσιο σύστημα υγείας».

Φαίνεται ότι για τη ΝΔ η υγεία δεν είναι ένα δημόσιο αγαθό, αλλά ένα εμπόρευμα όπως όλα τα άλλα. Αυτό ας το κρίνει ο κόσμος».

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι είναι αντεργατικό, αντιαναπτυξιακό, και μας γυρνάει πίσω. Επισήμανε ακόμα ότι:

«Πέρα από αυτά που ήδη διατυπώθηκαν στη συζήτησή μας, ότι έχουμε μια καταστρατήγηση του 8ωρου, ότι δημιουργείται ένας μηχανισμός απλήρωτων υπερωριών, ότι και οι υπερωρίες -πέρα από τη διευθέτηση που προβλέπει το νομοσχέδιο- αυξάνονται ως προς το όριο, άρα θα αμείβονται λιγότερο οι εργαζόμενοι σε σχέση με το ισχύον καθεστώς, όλα δηλαδή κατατείνουν στο να μειώσουν τις αμοιβές των εργαζομένων, έρχεται και η μεγάλη ανατροπή, που είναι η διαμόρφωση μιας νέας σχέσης ανάμεσα στον εργαζόμενο και την εργοδοσία. Η ατομική σύμβαση. Αυτό συνιστά μια επιστροφή τουλάχιστον ενάμιση αιώνα, δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη».

Προσέθεσε ότι:

«Επειδή, ορθώς, η κυβέρνηση προεξοφλεί ότι θα υπάρχει αντίδραση από τους εργαζόμενους, έρχεται και παρεμβαίνει στα ζητήματα της οργάνωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και προσπαθεί να αφαιρέσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και της διαμαρτυρίας. Έτσι, για να κάνει κάποιος απεργία θα πρέπει, τι να σας πω, να έχει “μπάρμπα στην Κορώνη”».

Π.Σκουρλέτης
Βουλευτης ΣΥΡΙΖΑ

Παρόμοια Άρθρα