Τα καταφέραμε

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ

Η πανδημία στο Α.Χ.Ε.Π.Α και τα αποτελέσματα της.
Covid-19: Μάρτιος 2020 εισαγωγή ΑΧΕΠΑ Ασθενής 0 .
Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα νοσηλεύτηκε στο ΑΧΕΠΑ.

Συσκέψεις ατελείωτες, προετοιμασία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πάντα πιστή εφαρμογή των μέτρων, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας.
Εφαρμόζεται έως και σήμερα αυστηρά το εθνικό σχέδιο δράσης κατά της πανδημίας.

Η μάχη έχει ξεκινήσει από καιρό, οι εισαγωγές με ασθενείς Covid-19 σε κάθε εφημερία, αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό, κατά πλειοψηφία οι κλινικές του Νοσοκομείου έχουν μετατραπεί σε κλινικές με ύποπτα περιστατικά και επιβεβαιωμένα περιστατικά. Το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ πλέον έχει μετατραπεί σε Νοσοκομείο αναφοράς Covid-19.

Το πρώτο κύμα πέρασε, ευτυχώς χωρίς πολλές απώλειες. Συνοδεύτηκε από το χειροκρότημα και το ευχαριστώ της κοινωνίας, προς τους εργαζόμενους που βρίσκονταν και βρίσκονται συνεχώς, στην πρώτη γραμμή .

Οι υγειονομικοί εδώ και ένα χρόνο δεν αποτελούν μόνο τους “μαχητές” της πρώτης γραμμής απέναντι στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα προτάσσουν την ανθρώπινη τους πλευρά γίνοντας ένα με τα μέλη των οικογενειών των ασθενών του Νοσοκομείου.

Οι άνθρωποι που νοσούν από κορωνοϊό και βρίσκονται στο Νοσοκομείο βιώνουν τρομερή μοναξιά. Οι ασθενείς το μόνο που αναγνωρίζουν σε αυτή την κατάσταση, είναι τα μάτια και τη φωνή, των νοσηλευτών.

Η σωματική και η ψυχολογική κόπωση για όλους τους υγειονομικούς είναι τεράστια.
Το δεύτερο κύμα δεν άργησε να εμφανιστεί και χτύπησε σαν ύπουλος και αόρατος εχθρός. Πολλοί συνάδελφοι νόσησαν, το κλίμα άλλαζε καθημερινά, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε όλους, φτάνοντας δυστυχώς στο να έρθουν και οι πρώτες απώλειες.
Είδαμε τις κλίνες ΜΕΘ να γεμίζουν, να ασφυκτιούν και να χρειάζεται έκτακτη ενίσχυση με νέες κλίνες, σε ότι αφορά τις κλίνες ΜΕΘ/ΜΑΦ για κρούσματα COVID-19 η μάχη δίνεται ακόμη και σήμερα.

Λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει το εμβόλιο, το οποίο αποτελεί ελπίδα.
Η «Επιχείρηση Ελευθερία» είναι εδώ, πάλι πρώτο το ΑΧΕΠΑ ξεκινάει και γίνεται εμβολιαστικό κέντρο.

Ως επαγγελματίες Υγειάς πιστεύω ότι αντιμετωπίσαμε την πανδημία με σοβαρότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στο έπακρο.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους μας, το ΑΧΕΠΑ λειτούργησε ως μια ισχυρή και ενωμένη ομάδα, όπου όλοι εργάστηκαν, για την επίτευξη ένα κοινού στόχου, διαθέτοντας πνεύμα αλληλεγγύης για το συλλογικό καλό.

Όλοι προσέφεραν, ο καθένας οσο μπορούσε, ίσως κάποιοι περισσότερο και κάποιοι λίγο λιγότερο.

Το Υπουργείο Υγείας σχεδόν κάλυψε τις περισσότερες ανάγκες του Νοσοκομείου.
Η Διοίκηση της 4Ης Υγειονομικής περιφέρειας, όπου ανήκει το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι διαχειρίστηκε και συντόνισε με άψογο τρόπο όλα τα Νοσοκομεία της περιφέρειας. Συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προσέφερε τα μέγιστα κατά της πανδημίας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, για πρώτη φορά θωράκισε το Νοσοκομείο με έργα που ήταν διεκδικήσεις ετών.

Νέες κλίνες ανακαινισμένες με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μηχανήματα και αντικατάσταση του παλαιωμένου με καινούργιου ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Μέτρα ασφαλείας σύγχρονα και πρωτοποριακά εξασφαλίζοντας την εγγύηση της ασφαλής και εύρυθμης λειτουργίας.

Το προσωπικό ενισχύθηκε, με έκτακτες προσλήψεις και οι δωρεές που έγιναν ξεπέρασαν κάθε φαντασία.

Με σχεδιασμό και στρατηγική, βλέπουμε σήμερα το σύστημα δημόσιας υγείας, να λειτουργεί με σύγχρονα πρότυπα, και να παρέχει αξιόπιστη και ολοκληρωμένη φροντίδα στο κρίσιμο αυτό στάδιο της φροντίδας του ασθενούς.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, το Νοσοκομείο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που εμφανίζονται σε περιόδους υγειονομικών κρίσεων όπως η παρούσα λόγω της πανδημίας COVID-19.

Οι αλλαγές και τα έργα που έγιναν μέχρι και σήμερα διασφαλίζουν στους πολίτες της κεντρικής Μακεδονίας, ότι θα λαμβάνουν πλέον, σύγχρονες ιατρικές υπηρεσίες.
ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους αυτούς που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν ακόμη.

ΕΚΜΕΚΤΣΕΟΓΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ε.Δ.Ο.Θ

Ένωση . Δημοσιοϋπαλληλικών.
Οργανώσεων .Θεσσαλονίκης.

Παρόμοια Άρθρα