Αγγειογράφο 2 επιπέδων

Μια ιστορία που σώζει ζωές!

Πριν λίγα χρόνια, περίμενα τον πατέρα μου, ιατρό Βλάση Γωγούση, Ιδρυτικό μέλος του Μ.Α.Ζ.Ι., να τελειώσει μια από τις καθημερινές ακτινοθεραπείες που έκανε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Όχι ως ιατρός, αλλά ως ασθενής, δυστυχώς…

Κι εκεί που περίμενα, εμφανίστηκε ένας άλλος ιατρός, ο κ. Στέφανος Φοινίτσης, ιατρός του ΑΧΕΠΑ και επίκουρος καθηγητής ακτινολογίας του ΑΠΘ και μου είπε: κυρία Γωγούση, θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε με το Μ.Α.Ζ.Ι. στην προμήθεια ενός μηχανήματος για το Νοσοκομείο μας;

Όσοι με ξέρετε, φαντάζεστε την απάντησή μου.
– Βεβαίως, του απάντησα.
Φαντάζεστε επίσης και την έκφρασή μου όταν άκουσα το ύψος της αξίας του μηχανήματος: 1.500.000€!!!

Τη συνέχεια σας τη λέω εγώ:
Πολλή δουλειά, πολλές προθεσμίες, πολλές συμβάσεις, ένας ευεργέτης…
Μεγάλη ευθύνη, μεγάλη αγωνία, λίγος χρόνος…
Όσο λιγότερος ο χρόνος, τόσο περισσότεροι υγιείς άνθρωποι. Τόσο περισσότεροι άνθρωποι εν ζωή…

Το Μ.Α.Ζ.Ι. λοιπόν, ολοκλήρωσε τις απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες, ως φορέας υλοποίησης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε πολύ σύντομο διάστημα και… για να μη σας κουράζω, τον Ιανουάριο του 2019 το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας και Επεμβατικής Νευροακτινολογίας του ΑΧΕΠΑ, με υπεύθυνο Επεμβατικό Νευροακτινολόγο τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Στέφανο Φοινίτση, απέκτησε έναν υπερσύγχρονο Αγγειογράφο 2 επιπέδων, Toshiba-Canon!

Στο Κέντρο, πραγματοποιείται σημαντικός αριθμός Επεμβάσεων στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα ετησίως. Το Κέντρο Νευροεπεμβατικής Ακτινολογίας του ΑΧΕΠΑ είναι τα τελευταία χρόνια και επίσημα Κέντρο αντιμετώπισης Ισχαιμικών Εγκεφαλικών επεισοδίων με Θρομβεκτομή. Το Κέντρο καλύπτει τη Θεσσαλονίκη και τους γύρω νομούς σε κάθε Γενική Εφημερία και γίνονται ενέργειες ώστε να καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος κάθε μέρα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Κι εμείς όλοι, ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέτουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα ευρέως στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείρηση. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996 το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των 3,1$ δισεκατομμυρίων, μέσω 5.000 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 135 χώρες ανά τον κόσμο.

Δρ Α. Γωγούση
Δικηγόρος
Πρόεδρος «Μ.Α.Ζ.Ι.- Με αλληλεγγύη ζούμε ισότιμα»

Παρόμοια Άρθρα