ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΝΟΣΥ-ΝΙΚΙ

Ο Θ. Εξαδάκτυλος νέος πρόεδρος του ΙΣΘ

Ο Θανάσης εξαδάκτυλος είναι ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για τα επόμενα τρία χρόνια, μετά την άνετη επικράτηση του συνδυασμού του, Ενότητα-Συνεργασία-Νέα Ιατρική Κίνηση, η οποία συγκέντρωσε ποσοστό 59% στις εκλογές του ΙΣΘ.

Συνολικά ψήφισαν 2.724 γιατροί και στην κάλπη βρέθηκαν 2.533 έγκυρα ψηφοδέλτια. Από αυτά τα 1493 αφορούσαν την «Ενότητα-Συνεργασία-Νέα Ιατρική Κίνηση» η οποία εξασφάλισε 9 έδρες. Δεύτερη ήρθε η ΠΑΣΚ Ιατρών Θεσσαλονίκης με 463 ψήφους (ποσοστό 18,28%) και 3 έδρες και τρίτη η Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία Γιατρών με 190 ψήφους (ποσοστό 7,5%) και μια έδρα.

Από εκεί και πέρα στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Δημοκρατική Πανεπιστημιακή Κίνηση με 183 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 7,22% και μια έδρα. Οι Παιδίατροι Θεσσαλονίκης, ανεξάρτητο σωματείο παιδιάτρων, πήρε 115 ψήφους (ποσοστό 4,54%) και μια έδρα. Ο χειρουργός Γεώργιος Σπυρομήτρος που συμμετείχε ως ανεξάρτητος υποψήφιος ελευθεροεπαγγελματιών πήρε 60 ψήφους (2,37%) και ο Γεώργιος Θωμαΐδης, που «κατέβηκε» με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο έλαβε 29 ψήφους (1,14%).

Το νέο ΔΣ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης απαρτίζεται από τους εξής γιατρούς: Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, Δημήτρη Τσάμη, Μαρία Χατζηδημητρίου, Νικόλαο Νίτσα, Νικόλαο Μπάτζιο, Αιμίλιο Λάλλα, Μαρία Νασιουτζίκη-Λουφοπούλου, Σταύρο Ρίζο και Αντώνιο Πίτση. Από την ΠΑΣΚ εκλέγονται οι Ειρηάνα Τσολάκη, Κωνσταντίνος Δαλαμπούρας, Ανδρέας Σόρτσης. Από τη Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία Γιατρών ο Θεόδωρος Ζδούκος, από τη ΔΗΠΑΚ ο Γεώργιος Μητσιάκος και από τους Παιδίατρους Θεσσαλονίκης η Ασημένια Τσιαούση.

Οι έδρες στον ΠΙΣ

Όσον αφορά τους εκπροσώπους του ΙΣΘ για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, οι έδρες που καταλαμβάνουν οι παρατάξεις έχουν ως εξής: ΕΝΟΣΥ-ΝΙΚΙ έντεκα, ΠΑΣΚ πέντε, ΔΗΠΑΚ μια, Παιδίατροι Θεσσαλονίκης μια, Ριζοσπαστική Αριστερή Συνεργασία Γιατρών μια, και μια η Πανελλήνια Ιατρική Πρωτοβουλία, ανεξάρτητη παράταξη για εκπροσώπους στον ΠΙΣ.

 
NEA YGEIAS