«ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

TouxtsidisPanagiwthsΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΧΤΙΔΗΣ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΕΔΗΝ

Με αυτήν τη σύντομη φράση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, διαμαρτυρία του νοσηλευτικού προσωπικού του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, με κύριο στόχο την ανάδειξη των μεγάλων λειτουργικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, λόγω της αθρόας προσέλευσης ασθενών, αναλογικά με τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης.

Η μεγάλη προτίμηση του κόσμου, η υποστελέχωση των Τ.Ε.Π. λόγω των συνεχών παραιτήσεων προσωπικού και η ανορθόδοξη κατανομή των περιστατικών, με κύριους υπεύθυνους τους αρμόδιους κατάρτισης του προγράμματος των εφημεριών της πόλης και τους συντονιστές του ΕΚΕΠΥ και του ΕΚΑΒ, προκαλούν ασφυξία, με συνέπεια την πλημμελή εξυπηρέτηση όλων!

Αποτέλεσμα, τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά συνωστίζονται παράλληλα με ασθενείς που προσέρχονται ακόμη και για μια απλή εξέταση, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο ενός τακτικού ραντεβού!

Βίοι παράλληλοι η οσφυαλγία με το κάταγμα οσφυικών σπονδύλων σε τροχαίο, η αμυγδαλίτιδα με τη λοίμωξη από Η1Ν1, η ημικρανία με το... εγκεφαλικό. Και όλοι, θεωρώντας ότι το προσωπικό τους «δράμα» είναι το πλέον άξιο της προσοχής ενός τριτοβάθμιου νοσοκομείου!

Κατάσταση που κατ' επανάληψη έχει συντελέσει ώστε να γίνονται θύματα λεκτικής αλλά και φυσικής βίας οι νοσηλευτές του Τ.Ε.Π. από αγανακτισμένους ασθενείς και συνοδούς, ενώ δεν έχουν λείψει και περιστατικά που πήραν τη δικαστική οδό με μηνύσεις εκατέρωθεν!

Την ίδια ώρα, η αντίθετη ακριβώς εικόνα επικρατεί σε όποιο νοσοκομείο εφημερεύει ως «δορυφόρος» του Παπαγεωργίου.

Το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου έχει επανειλημμένα καταγγείλει το φαινόμενο τόσο φραστικά όσο και εγγράφως, ενώ πρόσφατα αναγκάστηκε να διαμαρτυρηθεί και εξωδίκως, προειδοποιώντας ακόμη και με κλείσιμο εφημερίας!

Πραγματικότητα όμως παραμένει το γεγονός ότι η ασφάλεια των ασθενών κινδυνεύει σε κάθε γενική εφημερία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των εργαζομένων να εξυπηρετήσουν τον πάσχοντα συμπολίτη.......

Papagewrgiou

 
NEA YGEIAS